18 Φεβ

Κορωνοϊός: Η επιδημία απειλεί το παγκόσμιο απόθεμα αντιβιοτικών

Ο πλανήτης ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με έλλειψη αντιβιοτικών αν τα προβλήματα που έχουν ενσκήψει στον εφοδιασμό της φαρμακευτικής βιομηχανίας εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός στην Κίνα δεν επιλυθούν σύντομα, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα.

Ο Γεργκ Βούτκε τόνισε κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης στο Πεκίνο ότι ο συγχρονισμός των προμηθειών στην Κίνα εμποδίζεται από το ξέσπασμα, το οποίο έχει επίσης προκαλέσει επίσης μεγάλες δυσχέρειες στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Βούτκε υπογράμμισε ότι πολλές εταιρείες βλέπουν να εξαντλούνται τα αποθέματα υλικών συσκευασίας που έχουν στη διάθεσή τους, ενώ αντιμετωπίζουν επίσης προκλήσεις που συνδέονται με αβεβαιότητες ως προς το ελεγκτικό πλαίσιο.

Η Κίνα ενισχύει τις προσπάθειες για την πρόσβαση των σχολείων στις υπηρεσίες μάθησης

Το Πεκίνο θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την επέκταση της διαδικτυακής ευρυζωνικής σύνδεσης στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να ενισχυθεί η μάθηση μέσω του διαδικτύου για τους μαθητές και αναφορικά με το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής (MIIT).

Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνουν προσπάθειες για να ενθαρρυνθούν τρεις μεγάλοι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (China Telecom, China Mobile και China Unicom) προκειμένου να παρέχουν περισσότερο αξιόπιστες διαδικτυακές υπηρεσίες μάθησης, όπως η οργάνωση τάξεων μέσω σύγχρονης τεχνολογίας (cloud), αλλά και της αξιοποίησης των δυνατοτήτων της τεχνολογίας άμεσης μετάδοσης δεδομένων (livestreaming) σύμφωνα με το MIIT.

Το Πεκίνο δίνει προτεραιότητα στην αγορά και διάθεση γεωργικών προϊόντων που παράγονται σε υποβαθμισμένες περιοχές

Ο υφυπουργός Γεωργίας και Αγροτικών Ζητημάτων Χαν Τζουν δήλωσε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην αγορά και την διάθεση γεωργικών προϊόντων που παράγονται σε -οικονομικά- υποβαθμισμένες περιοχές.

Ο ίδιος κάλεσε τις διαδικτυακές πλατφόρμες να ανοίξουν ηλεκτρονικές εφαρμογές προώθησης της γεωργικής παραγωγής κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προκειμένου να βοηθηθούν οι αγρότες και να αντισταθμίσουν τις συνέπειες από την εξάπλωση του ιού.